przepisy na Halloween

4 przepisy na HALLOWEEN: Jedzenie i przekąski na Halloween

Zbliża się Halloween, a wraz z nim zabawne, straszne kostiumy i oczywiście pyszne jedzenie! Jakie przepisy na Halloween wypróbować? Mamy dla Ciebie cztery fantastyczne przepisy na Halloween, które pomogą Ci wprowadzić atmosferę Halloween do Twojej kuchni. Jakie wypieki Cię oczarowują i nastrajają przerażająco?

Jak przygotować się na Halloween?

Zdecydowanie wypróbuj upiorne przekąski na Halloween. Będzie to nie tylko przyjemność dla kubków smakowych, ale stanie się również doskonałą, upiorną dekoracją. Które szybkie kanapki nadają się jak przekąski na Halloween?

Przepisy na Halloween

Zęby wampira

Czego będziesz potrzebować?

  • 4 jabłka
  • 8 łyżek masła orzechowego lub kremu czekoladowego
  • paczka białych pianek

Jak przygotować?

  • Pokrój pianki na małe kawałki, nie dłuższe niż pół centymetra – odpowiadające wielkości zębów wampira.
  • Jabłko pokroić w plasterki, nie za grube, ale też nie za cienkie – posłużą za imitację ust.
  • Na każdym plasterku jabłka posmaruj masłem orzechowym (lub kremem czekoladowym). Ważne, aby krem ​​nie był płynny i łatwo mógł przykleić się do jabłka.
  • Następnie wystarczy złożyć dwa plasterki jabłka w kształcie ust i stopniowo przyklejać ząbki pianki.
Przepisy na Halloween - Zęby wampira

Odcięte palce

Przygotowywać:

  • 10 bułek do hot dogów
  • 10 kiełbasek
  • Keczup

Ten przepis jest naprawdę łatwy do wykonania. Jak leci?

  • Kiełbaski obierz – odetnij końcówkę z jednego brzegu, najlepiej nierównomiernie, jakby wyrwane z dłoni. Za pomocą noża wykonaj w kiełbasie kilka poziomych nacięć, imitujących złącza.
  • Włóż kiełbaski do kuchenki mikrofalowej na 1-2 minuty. Następnie wyciągnij go i wykonaj małe nacięcia przypominające paznokcie na gładkim brzegu gorących kiełbasek.
  • Włóż kiełbasę do bułki i polej wszystko ketchupem.

Co upiec na Halloween? Ciasto dyniowe!

Czym byłoby Halloween bez ciasta dyniowego? Do przygotowania jednego z najbardziej klasycznych dań, którego nie powinno zabraknąć na żadnym stole, potrzebne będą:

  • puree z dyni (ok. 400 g)
  • mąka (120 g)
  • krem (160 g)
  • 3 jajka
  • masło
  • przyprawy (imbir, goździki, anyż, cynamon, kardamon)
  • szczypta soli

Krok 1

Miąższ dyni pokroić na kawałki. Piec w piekarniku lub kuchence mikrofalowej do miękkości. Następnie zmiksuj blenderem na puree. Pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Wymieszaj mąkę, sól i masło. Wymieszaj to. Dodajemy żółtko i stopniowo dodajemy serwatkę. Ciasto powinno być miękkie, ale nie klejące.

Krok 3

Powstałe ciasto wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto często nakłuwamy widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 minut.

Krok 4

Puree dyniowe wymieszać z dwoma jajkami i wymieszać. Dodać przyprawy i śmietanę i ponownie wymieszać.

Krok 5

Wlać nadzienie do formy. Całe ciasto włóż do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez 45 do 50 minut.

Ciasto dyniowe

Kruche ciasteczka Halloweenowe

Kolejnym pomysłem na przekąski na Halloween są ciasteczka halloweenowe. Te pyszne i wesołe ciasteczka na Halloween składają się z:

  • 200 gramów mąki pszennej
  • 120 gramów masła
  • 2 gramy cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 100 mililitrów wody
  • 100 g dżemu (dyniowego lub innego według uznania)

Krok 1

Podstawą będzie przygotowanie ciasta. Mąkę utrzeć z masłem, aż powstanie kruszonka. Dodać żółtko i cukier puder. Wszystko wymieszaj i dodaj 1-2 łyżki zimnej wody dla zwilżenia.

Krok 2

Ciasto powinno być dość gęste, aby dało się je zbić i rozwałkować. Jeśli ciasto się kruszy, oznacza to, że jest suche i należy dodać trochę więcej wody.

Krok 3

Oderwij mały kawałek ciasta i zwiń go w kulkę. Uformowane w kulki ciasto włożyć do lodówki na 15-20 minut.

Krok 4

Wystudzone ciasto rozwałkować na warstwę o grubości 2-3 mm i wycinać koła o średnicy 3-4 cm. Połowę kół pozostaw nienaruszoną, a na drugiej połowie wytnij twarze – przerażające lub urocze, w zależności od gustu.

Krok 5

Na każde ciasteczko nałóż łyżeczkę dżemu.

Krok 6

Na koniec ciasteczka ułożyć na blasze i piec w temperaturze 190 stopni przez około 10 minut. Pozostaw ciasteczka do ostygnięcia i możesz podawać. Ciesz się posiłkiem!

Kruche ciasteczka Halloweenowe

Może Cię również zainteresować: 10 świetnych wskazówek, jak w pełni cieszyć się Halloween

Napisz komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *